Collectie

Gewoon alles van Zentoo op een rij en makkelijk een keus maken? Je kunt zoeken op kleur, vorm of naam. Ga dan snel naar het overzicht van onze rassen.

Lees meer

Inspiratie

Wil je iets nieuws proberen? We creëren steeds nieuwe chrysantenvarianten. Bekijk onze inspiratie moodboards voor de jongste trends.

Lees meer

Over Zentoo

Zentoo, the Colourful Collective. Een gedreven groep kwekers met een missie: samen de beste chrysanten telen en zo veel mogelijk mensen inspireren met kleurrijke bloemen. Meer weten over de achtergrond van Zentoo.

Over Zentoo

Kwekers

Duurzaamheid

Duurzaam? Natuurlijk!

Met passie bloemen telen en niet duurzaam werken? Dat gaat er bij ons niet in. Wij werken dus wél duurzaam. Natuurlijk! Onze chrysanten maken de wereld vrolijker, in alle opzichten. Net als onze mensen en productieprocessen.

Hoe doen we dat, duurzaam werken? Drie pijlers:

Pijler 1

Zentoo is met al zijn telers lid van het Floriculture Sustainability Initiative (FSI 2025) en voldoet aan alles eisen. Onze producten zijn daarom gecertificeerd met MPS-A en MPS-GAP.

Pijler 2

Onze gewasbescherming is maximaal biologisch. We gebruiken zo min mogelijk chemische middelen en telen onze chrysanten neonicotionide-vrij oftewel bij-vriendelijk.

Pijler 3

De telers van Zentoo gebruiken duurzame energiebronnen. Voor de groei van onze producten benutten we onder meer CO2 dat restproduct is uit de processen van Shell in Rotterdam. Onze kassen verwarmen we onder meer met aardwarmte en restwarmte van energiecentrales in plaats van aardgas. We wekken veel electra zelf op met grote aantallen zonnepanelen. Zo vermindert het energieverbruik drastisch.

Jaarrond goede kwaliteit kunnen waarborgen, betekent kassen voorzien van assimilatiebelichting. We zetten steeds meer in op led-verlichting om het energieverbruik te verlagen.

Kwaliteit

Zentoo heeft strenge kwaliteitsnormen, vastgelegd in het kwaliteitshandboek. Zentoo zet eigen kwaliteitscontroleur in, om kwaliteit te checken. Dagelijks wordt het product steekproefsgewijs gecheckt en 2-wekelijks worden alle bedrijven bezocht. Jaarlijks worden op alle locaties de audits gehouden voor de GAP-certificaten. Alle producten worden geprecooled afgeleverd vanaf de kwekerij op 8- 10 graden. Alle leden van Zentoo lopen elke 2 weken studieclub op elkaars bedrijven om van en met elkaar te leren.

– Blijf mij inspireren! –

Volg onze reis waarin we jou en onszelf uitdagen om divers en opmerkelijk te zijn. Laten we blijven inspireren en ontdek samen met ons de talloze mogelijkheden die chrysanten te bieden hebben.

Schrijf je in om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwste soorten!