Zentoo

Zentoo Christmas Mix is er weer!

Sinterklaas is nog niet terug naar Spanje, maar bij velen zijn de kerstballen al tevoorschijn gehaald. Daarom is het weer tijd voor de Zentoo Christmas Mix!

De feestelijke Zentoo Christmas mixen zijn helemaal afgestemd op de komende feestdagen met de kleuren rood, wit en groen en bevatten de volgende ingrediënten:

Zentoo Christmas Mix tros:
Code Green, Stallion, Bontempi en Radost

Zentoo Christmas Mix santini:
Pimento, Bouncer en Country
 
De Christmas Mix vervangt de komende Kerstperiode de Seasons Mix. De Seasons Mix komt na de Kerstperiode weer terug.

De Zentoo Christmas Mixen zijn te bestellen in de Zentoo webshop.

Zentoo Cyber Monday Deal

Award winner Easy Bio Sleeve = Zentoo Cyber Monday Deal!
 
Na de succesvolle lancering van de Zentoo Easy Bio Sleeve op de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer is deze composteerbare Zentoo hoes dit hele weekend te bestellen in de Zentoo webshop als de Cyber Monday Deal!

Deze prachtige deal houdt in dat de Quantum Box Chic dit weekend óók verkrijgbaar is in de composteerbare Easy Bio Sleeve. U kunt deze Cyber Monday Deal vinden in de Zentoo webshop alsmede ook in de webshops van de diverse Zentoo Dealers.
 
De Cyber Monday deal is geldig van vrijdag 23 november 11.00 uur tot maandag 26 november 11.00 uur! Wees er snel bij, want op = op!

Zentoo Black Friday Deal

Vrijdag 23 november is het Black Friday! Ook Zentoo heeft dit jaar weer een opvallende Black Friday Deal. Een actie die bijna te mooi is om waar te zijn: Zentoo chrysant Kennedy verpakt in de gloednieuwe onderscheidende luxe Zentoo hoes!
 
Voor deze spectaculaire actie hoeft u niet eens te wachten tot vrijdag, want vanaf woensdag 21 november worden alle Kennedy’s in de webshop én de directe bestellingen helemaal gratis verpakt in deze super deluxe opvallende hoes! Wees er snel bij, want op = op.

Op Black Friday zelf worden óók de Kennedy’s op de klok verpakt in deze toepasselijke zwarte luxe Zentoo hoes, zo wordt het Black Friday voor iedereen!

'Be prepared for Cyber Monday'... meer info volgt later deze week ...

Greenovation Award Bio Sleeve

Vandaag, donderdag 8 november, was de uitreiking van de Greenovation Awards 2018 van Royal FloraHolland in het Royal FloraHolland House tijdens de Trade Fair in Aalsmeer.

Zentoo was genomineerd met zijn Easy Bio Sleeve in de categorie ‘Best Article’. En jawel, we hebben gewonnen! Een prachtige award voor een prachtig product.

De Zentoo Easy Bio Sleeve is een composteerbare bloemenhoes die de verwerking bij de bloemist of boeketterie vergemakkelijkt. De Easy Bio Sleeve is composteerbaar en daarom samen met het groenafval weg te gooien. Op deze manier hoeft men de hoezen niet meer te scheiden van het groenafval. Naast het gemak bij weggooien is deze verpakking ook milieuvriendelijk, omdat het milieu niet belast wordt met plastic afval.

De Zentoo Easy Bio Sleeve is leverbaar vanaf week 45.

Greenovation Award FHTF

De Zentoo Easy Bio Sleeve is genomineerd voor de Greenovation Award 2018!

De sierteelt is in beweging; wereldwijd zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van duurzaam produceren en handelen. De internationale consument verwacht steeds meer een duurzaam product. Royal FloraHolland wil verduurzamen in de keten stimuleren en reikt daarom op de Trade Fair Aalsmeer de ‘Greenovation Award’ uit.

Zentoo is zeer trots dat de gloednieuwe Easy Bio Sleeve is genomineerd voor de ‘Greenovation Award’ in de categorie ‘Best Article’.

Op de Royal FloraHolland Trade Fair Aalsmeer lanceert Zentoo deze week haar gloednieuwe verpakkingslijn. Een composteerbare bloemenhoes, die de verwerking bij de bloemist of boeketterie vergemakkelijkt. De Easy Bio Sleeve is composteerbaar en daarom samen met het groenafval weg te gooien. Op deze manier hoeft men de hoezen niet meer te scheiden van het groenafval. Naast het gemak bij weggooien is deze verpakking ook milieuvriendelijk, omdat het milieu niet belast wordt met plastic afval. De Zentoo Easy Bio Sleeve is ontwikkeld als een duurzame co-creatie met Van der Windt verpakkingen en is leverbaar vanaf week 45.

Deze gloednieuwe milieuvriendelijke hoes is één van de vele treasures in het Magical Forest van Zentoo tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair. Het Zentoo Magical Forest is een mystieke plek op de Trade Fair waar Zentoo u haar pareltjes presenteert. Tevens zult u hier de nieuwste aanwinsten uit de Zentoo collectie vinden en voor deze editie zijn dat er al meer dan twaalf.

De vakjury bepaalt 50% van de eindbeoordeling van de ‘Greenovation Award’. De andere 50% wordt bepaald door de bezoekers aan de Trade Fair die op woensdag 7 november hun stem uit kunnen brengen in het Royal FloraHolland House. De uitreiking van de Awards vindt plaats op donderdag 8 november.

Zentoo stand 1.2. - Magical Forest
FloraHolland Trade Fair 2018 in Aalsmeer
7 t/m 9 november

Trade Fair Magical Forest

Searching for Floral Treasures?

Op de best bewaarde plek van de Trade Fair presenteert Zentoo haar nieuwste pareltjes. In het Magical Forest gaat u samen met Zentoo op zoek naar deze goed bewaarde geheimen. Het Magical Forest zal zich open stellen van 7 t/m 9 november a.s. tijdens de FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer. Op deze mystieke plek zult u de nieuwste aanwinsten uit de Zentoo collectie vinden en voor deze editie zijn dat er al meer dan twaalf!

Naast de noviteiten presenteert Zentoo ook twee nieuwe hoezenlijnen in het kader van schappresentatie en 'duurzaam de toekomst in'. Als opwarmer vindt u hierboven alvast het ontwerp van de Zentoo EasyBio Sleeve.

Het Magical Forest met al zijn geheimen is uiteraard goed verborgen en daarom vindt u hierbij de kaart als hulpmiddel voor de zoektocht naar de Zentoo pareltjes van 2019.

Graag geven wij u uitgebreid uitleg over al deze Zentoo ontwikkelingen onder het genot van een verrassend hapje en drankje.   

In dit Magical Forest zullen naast Zentoo ook Fleur Market, Unicum en Samore haar nieuwste ontwikkelingen presenteren. 
 
Zentoo stand 1.2. - Magical Forest
FloraHolland Trade Fair 2018 in Aalsmeer
7 t/m 9 november

Nieuw lid: Michel Grootscholten

Vanaf 1 januari 2019 sluit Kwekerij Michel Grootscholten zich aan bij Zentoo. Sinds begin 2017 is Michel Grootscholten al Zentoo leverancier voor het ras Baltica om te kunnen voldoen aan de dagelijks groeiende vraag in de Zentoo webshop. Met deze stap gaat Michel Grootscholten van Zentoo leverancier naar volledig Zentoo lid.

Door het lidmaatschap van Michel Grootscholten groeit Zentoo van 60 naar ruim 70 hectare. Een mooie stap in de Zentoo ambitie om verder te groeien naar een one-stop-shop van 100 hectare. Met Michel Grootscholten wordt er weer een passievolle kweker aan de coöperatie toegevoegd.

Michel Grootscholten: “De professionele marktbenadering van Zentoo spreekt mij erg aan en met het lidmaatschap van Zentoo wil ik mijn bijdrage leveren aan het verder bouwen aan een duurzame coöperatie!”.

Dinsdag 23 oktober jl. heeft bij Michel de eerste volledige Zentoo-planting plaatsgevonden. Na de teeltexcursie is in aanwezigheid van de leden het glas geheven op deze mijlpaal voor Zentoo en Michel Grootscholten.

Voor de salesactiviteiten 2019 kunnen klanten vanaf heden terecht bij het salesteam van Zentoo (Con Kester: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Gezocht Logistiek Medewerkers

Gezocht: Logistiek Medewerker die van aanpakken weet!

Over Zentoo

Zentoo is dé productkampioen in chrysanten. Zentoo biedt een breed scala aan variëteiten die stuk voor stuk garant staan voor de mooiste creaties. Met de beste kwekers en teeltbedrijven is Zentoo in 2007 begonnen met het bouwen van een eigen brand. Zentoo is samen met haar klanten in staat om de consument met haar chrysanten te inspireren en de verkoopkansen voor de klanten te vergroten.

Zentoo Sales is gevestigd op het veilingterrein van FloraHolland Naaldwijk en heeft op twee locaties haar Distributiecentra (DC). Door uitbreiding van activiteiten zijn wij op zoek naar een Logistiek Medewerker (fulltime) voor Zentoo DC Naaldwijk en een Logistiek Medewerker voor Zentoo DC Aalsmeer.

Over de functie: Logistiek Medewerker  

Als Logistiek Medewerker ben je de spin in het web in ons distributiecentrum. Je houdt van organiseren en samen met je team zorgen jullie dat alles op rolletjes loopt. Letterlijk en figuurlijk. Deze functie is super afwisselend want je taken zijn heel divers en elke dag is anders. Zo meld je bijvoorbeeld de aangevoerde producten binnen en onvolkomenheden aan de kweker en/of bij verkoop, om vervolgens orders te gaan picken en de uitgangscontrole te doen. Daarnaast distribueer je orders in de veiling naar de klanten en maak je onze producten veilingklaar. Ook zorg je voor voorraadtellingen en fustbeheer, maak je mixen en pak je producten om. Samen zorgen jullie ook dat de werkplekken er altijd tiptop en schoon uitzien. Variatie genoeg!

Over jou

  • Je kan goed zelfstandig werken en bent goed in organiseren
  • Je houdt van aanpakken en bent flexibel
  • Je bent nauwkeurig en hebt oog voor kwaliteit
  • Je hebt minimaal MBO niveau
  • Je hebt zin om bij ons aan de slag te gaan

Wat we bieden

  • Een gezellig team
  • Een goed salaris
  • Betrokkenheid
  • Informele sfeer

Solliciteren

Wil je graag bij ons komen werken en onze nieuwe collega worden? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar Arjan van der Voort (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wellicht nodigen wij je uit voor een kop koffie om kennis te komen maken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Purple Star: it's all in the name!

Dinsdag 16 oktober worden de eerste aantallen Purple Star geveild op de klok.

De donkerpaarse kleur van deze troschrysant is een echte eyecatcher. De intense kleur en het perfecte model van de bloem maken deze soort uitermate geschikt voor allerlei toepassingen in verschillende soorten boeketten.

Purple Star is verkrijgbaar via de veilingen en uiteraard in de Zentoo webshop.

Flower Circus in Kazakhstan

Afgelopen week heeft Flower Circus in samenwerking met Enigma Flowers twee shows gegeven in Kazakhstan. Eén show in Astana en één show in Almaty.

Tijdens deze shows werden de Zentoo pareltjes getoond aan het publiek, zowel in de zwarte Zentoo doos als in de prachtige creaties van Mark Frank en Flower Circus. Otti Blok, Zentoo account manager, die was meegereisd naar Kazakhstan mocht veel positieve reacties over de Zentoo chrysanten in ontvangst nemen van de bezoekers van beide Flower Shows. In Astana waren vooral Zentoo chrysanten Cocoon, Prosecco en Softone populair. De witte Pina Colada werd met open armen in Almaty ontvangen.

Hartelijk dank aan Enigma Flowers, 3D Flowers én alle bezoekers van de shows voor jullie gastvrijheid en enthousiasme.

Meet & Greet Zentoo DC's

Op 25 en 27 september organiseren we voor onze klanten twee Meet & Greets. Dinsdag 25 september beginnen we met een Meet & Greet op Zentoo DC Naaldwijk en op donderdag 27 september houden we een Meet & Greet op Zentoo DC Aalsmeer.

Zentoo laat tijdens deze Meet & Greets haar nieuwste pareltjes uit de herfst- en winter collectie zien, met daarbij ook de potentials voor 2019. In de distributiecentra zijn onze verpakkingsmogelijkheden te zien, geven wij een update van de huidige bestelmogelijkheden en hebben we een speciale Meet & Greet-deal. Uiteraard staat er een hapje en een drankje klaar!

LOCATIES:

Dinsdag 25 september
Naaldwijk
Flora Holland Naaldwijk, Strijpzijde, dock S7
Tijd: 09.30 u - 13.30 u

Donderdag 27 september
Aalsmeer
VBA Zuid, Prunus 12-20, docks 2-4 (Ingang Koeltransport)
Tijd: 09.30 u - 13.30 u

Gouden medailles Kennedy en Trixie

Zentoo kijkt terug op een zeer geslaagde Flowers Expo Moscow. We mochten veel enthousiaste bezoekers verwelkomen in onze prachtig aangeklede stand. Vooral de Zentoo Treasure Box had veel bekijks.

Zentoo heeft twee mooie prijzen in de wacht gesleept tijdens de beurs. Een gouden medaille voor chrysant Kennedy in de kwaliteitswedstrijd en een gouden medaille voor santini Trixie in de noviteitenwedstrijd. Zentoo is natuurlijk erg trots op deze prestaties.

Searching for Floral Treasures?

Van 11 t/m 13 september 2018 vindt in Moskou, Rusland de Flowers Expo Moscow plaats.
 
In onze wederom prachtig aangeklede stand presenteren we onze 'Floral Treasures'. In de Zentoo schatkist tonen we naast onze bekende rassen zoals Haydar, Kennedy, Baltica, Grand Pink, Bontempi en Romance u uiteraard ook een aantal van onze nieuwste pareltjes.

Indien u deze beurs bezoekt, bent u natuurlijk van harte welkom in onze Zentoo stand!

Seasons Mix Autumn Flavours

De zomervakanties zijn afgelopen en de scholen zijn weer begonnen. Buiten is het nog geen herfst, maar zaterdag jl. is de meteorologische herfst toch écht begonnen.

Een goed moment om de samenstelling van de Seasons Mix te veranderen naar de herfstkleuren. De Zentoo Seasons Mix Autumn Flavours bevat de volgende soorten: Bontempi, Grand Salmon, Haydar, Grand Orange, Bartoli, Romance Purple, Haydar Yellow en Code Green.

Een mooie selectie aan kleuren en vormen om helemaal in te spelen op het huidige seizoen. De Zentoo Seasons Mix Autumn Flavours is te bestellen in de Zentoo webshop.

Foto: LM Flower Fashion

Rossi, nieuw in de Zentoo collectie!

Deze zomer nieuw bij Zentoo, de Rossi's! Met veel warmte worden de vier kleuren Rossi verwelkomd in de Zentoo collectie. De kleuren White, Pink, Cream en Smokey zullen vanaf eind juli verkrijgbaar zijn in de Zentoo webshop.

De Rossi familie is al jaren een gevestigde naam in het santini assortiment door de verscheidenheid in kleuren, de goede houdbaarheid, de grote bloemen en de perfecte takopbouw.

Met de Rossi's maakt Zentoo weer een mooie stap in de verbreding van haar santini collectie.

Foto: LM Flower Fashion

Zentoo keeps it cool!

In deze warme zomerdagen houdt Zentoo het hoofd koel. Zentoo chrysanten worden na de oogst geprecooled, zodat deze een langere houdbaarheid hebben en de consumenten er nog langer van kunnen genieten. Echter moet er op deze warme zomerdagen niet alleen gedacht worden aan het koel houden van de bloemen, maar ook aan de inwendige mens. Daarom hield Zentoo de actie “We keep it cool”!

Afgelopen weken werden de pakketten vol enthousiasme in ontvangst genomen. Pakketten vol handige benodigdheden om de zomer door te komen. De kleurrijke en verrassende inhoud van de koeltas staat symbool voor het uitgebreide assortiment en de vele noviteiten die Zentoo jaarlijks op de markt brengt. Met de speciale Zentoo Happy Coozy’s houd je deze verfrissende drankjes nog langer koud en kun je er extra lang van genieten!

Ondanks dat het na de zomer buiten weer koeler wordt, blijft het in de kassen het hele jaar zomer. Daarom worden de chrysanten van Zentoo het hele jaar geprecooled om ook jaarrond een goede kwaliteit en lange houdbaarheid te kunnen garanderen.

Summer Flavours Mix

De zomer is nu écht begonnen. Stralende dagen en lange avonden. Zentoo start daarom vanaf aanstaande maandag met de Zentoo Summer Flavours Mix. De Summer Flavours is een mix van acht verschillende chrysanten speciaal afgestemd op de zomer.

De mix is een combinatie van specialties, noviteiten en gevestigde namen. De Summer Flavours bevat de juiste ingrediënten voor de bloemist om volledig in de zomerkleuren te kunnen stijlen met verschillende bijzondere producten. Met de aankoop van één doos Summer Flavours heeft de bloemist gegarandeerd de juiste producten in huis om dit zomerseizoen kleur te geven!

De Zentoo Summer Flavours bestaat uit een mix van: Baltica, Grand Cherry, Haydar, Korona, Limoncello, Radost Cream, Serenity en Code Green.

De Zentoo Summer Flavours Mix is vanaf maandag 2 juli 11.00 u te bestellen in de Zentoo webshop.

Nieuw bij Zentoo: Nibali

Vanaf heden zijn de eerste Nibali beschikbaar in kleine aantallen bij Zentoo.

Nibali is één van de nieuwste schatten in de Zentoo-collectie. De meest opvallende details van Nibali zijn de bloembladen. Na het oogsten sluiten de lepelvormige bloemblaadjes zichzelf om de bloem te beschermen tegen beschadiging. Vanaf het moment dat Nibali in contact komt met water, trekt het bloemblad zich vol met water om zijn bloem te openen. De bloemen openen zich steeds meer om zo het frisse groene centrum te laten zien. Nibali zorgt voor een glimlach op uw gezicht!

Nibali wordt alleen direct en via de Zentoo webshop verkocht. Bent u geïnteresseerd in deze opvallende gele chrysant dan kunt u contact opnemen met Edwin Akerboom: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De chrysant van A tot Z in 3D

De hele keten is betrokken bij het schap. Vanuit dat idee hebben Danny van Uffelen van Zentoo en Eric Egberts van BloomyPro elkaar gevonden, met als resultaat dat Zentoo nu het volledige chrysantenassortiment, waaronder de variëteiten van Floritec, Royal van Zanten, Deliflor, Armada, Dekker Chrysanten en Dümmen Orange, gedigitaliseerd in 3D kan presenteren.

Dat digitaliseren is in de eerste plaats handig voor handel en de retail, vertelt Eric. "Het brengt een gesprek op gang. Je ziet iets en daar kun je dan op schieten. Je vindt iets gelijk mooi, of - en dat is natuurlijk meestal zo - je wil iets veranderen. Bloemetje zus erbij, steeltje zo eraf. Met onze software kun je dat makkelijk visualiseren, waarbij je keuze hebt uit alles wat de keten te bieden heeft. Bovendien kun je gelijk zien wat een boeket gaat kosten. 

Dit werkt, zo weet Eric, diversiteit in de hand. Nieuwe, onbekendere producten worden gezien, terwijl anders direct gegrepen wordt naar de traditionele soorten. Ook kan men aldus ontdekken: exclusief is lang niet altijd direct super duur. En voor de bloemist is het tenslotte ook interessant, want ook zijn werkdomein verplaatst zich steeds meer naar online & webshop. Zo kan hij een visueel schap aanleggen, zonder dat hij het boeket fysiek hoeft te maken. En dat gaat dan weer derving tegen." 

Dus inderdaad, je hebt de hele keten nodig, niet alleen om de technische mogelijkheden ten volle te benutten, maar ook om de verkoop een boost te geven. Danny: "Met het hele assortiment in 3D beschikbaar, geloven we precies dat te doen. Ons doel is om iedere variëteit en iedere introductie zo optimaal mogelijk voor het voetlicht te brengen en die in no-time door de hele keten bekendheid te geven." 

Van 12 t/m 15 juni as. kunnen bezoekers van de Summer Fair in het World Horti Center het volledig gedigitaliseerde assortiment bewonderen in de Zentoo-stand.

Chelsea Flower Show gold medal

Voor de vijfde keer op rij heeft het display van de National Chrysanthemum Society de Gold Medal op de Chelsea Flower Show ontvangen. Een prestatie waar Zentoo zeer trots op is!

John Peace en zijn team ontwierpen een indrukwekkend display met een diversiteit aan Zentoo chrysanten voor deze alom bekende Engelse bloemenshow. Eyecatchers waren met name de noviteiten Softone, Cocoon en Baltica Salmon.

Zentoo Limited Edition Program

Elke dag is Zentoo op zoek naar de mooiste bloemschatten. Nieuwe kleuren, nieuwe vormen, hoe gekker, hoe beter! Tegenwoordig verdwijnen die schatten vaak ergens in de mainstream van variëteiten. Met het Zentoo Limited Edition Program willen we bereiken dat die geheimen van Moeder Natuur onthuld worden en speciaal voor u beschikbaar zijn!

Op deze manier kunnen we op maat gemaakte selecties aanbieden in zeer kleine hoeveelheden. Gloednieuwe testrassen, seizoensgebonden selecties en zelfs kleine fouten van Moeder Natuur zullen hun opwachting maken in het Zentoo Limited Edition Program.

Met deze hoge exclusieve variëteiten brengen we u nieuwe mogelijkheden in vormen en kleuren, maar u bent de kunstenaar! Eerlijk gezegd zijn we erg benieuwd hoe u deze geheimen uitdrukt in verbluffende bloemontwerpen. Maak deel uit van deze kleurrijke reis en laat de wereld uw florale meesterwerken zien!

#ZentooLimited #quantumbox

Ultra Violet kleur van 2018

Zoals elk jaar kiest kleureninstituut Pantone de kleur van het jaar. Voor 2018 is dat Ultra Violet.

We leven in een tijd die creativiteit en verbeeldingskracht vereist. Het is dit soort inspiratie die tekenend is voor Pantone 18-3838 Ultra Violet, een paars op basis van blauw die ons bewustzijn en potentieel naar een hoger niveau tilt. Van het ontdekken van nieuwe technologieën en al het nieuws in het heelal tot artistieke expressie en spiritualiteit, Ultra Violet ‘lights the way to what’s yet to come’.

Zentoo chrysant Stresa Purple past perfect binnen deze omschrijving. De fluweel paarse bloemlinten in combinatie met het donkerpaarse centrum geven een magische touch aan uw creaties.

Zentoo Basic wordt Vista

Op 1 januari 2018 verandert de naam Zentoo Basic in Vista. Hoewel Zentoo Basic de afgelopen jaren de naam heeft opgebouwd waar onder andere de afwijkende rijpheidcodes en lagere gewichtsklassen werden geveild, zorgt de benaming ook voor verwarring. Vanwege het kleine verschil in aanduiding op het klokfront en de hogere snelheid van veilen kon de naamgeving leiden tot misverstanden.

Met de nieuwe naam, Vista, wil Zentoo haar betrouwbaarheid nog verder vergroten. Door de nieuwe naam worden de verwachtingen bij de juiste labels beter geschetst en wil Zentoo haar klanten nog beter in hun behoeften voorzien.

De Zentoo Quantum Box!

De Zentoo Quantum Box is geïntroduceerd tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer. Met de Zentoo Quantum Box worden de chrysanten vers verpakt per 20 stelen. Hierdoor kan de verpakking direct van de kweker door naar de bloemist zonder dat de bloemen overgepakt moeten worden.

Door de kleinere bestelhoeveelheden blijven de bloemen verser en kunnen bloemisten deze 24/7 blijven bestellen. Zo wordt het ook makkelijker om exclusieve chrysanten in kleinere aantallen te bestellen in plaats van de standaard verpakkingen met 80 stelen.